Hopp til hovedinnhold

HansPetter.no :blog

Nytt kommentarspamfilter: Mollom


Jeg har tideligere benyttet Akismet fra selskapet bak Wordpress, men siden Akismetmodul til Drupal 6 fortsatt mangler tenkte jeg at jeg skulle prøve noe nytt.

Mollom er en ny tjeneste som er utviklet av Dries Buytaert (han er også opphavsmann til Drupal-prosjektet) og Benjamin Schrauwen. Alle poster får en score, også kan en filtrere hva en tillater offentligjort på grunnlag av denne. Om Mollom ikke klarer å bestemme seg for om teksten som testes er spam eller ham(ønsket), så blir brukeren utfordret til en såkalt captcha-test, der en må skrive av noen tall og bokstaver. I tillegg til spam-kontroll, så kan Mollom også være en god støtte når det kommer til kvaliteten på brukerbidratt innhold, som kommentarer.

Nå skal jeg i første omgang teste spam-filtreringen, også får jeg se om jeg senere tester ut kvalitetskontrollfunksjonaliteten i en annen sammenheng.

Det jeg da mener å si med alt dette, er at kommentarer kan nå igjen postes uten at en trenger addere seg frem til innsending.