Hopp til hovedinnhold

HansPetter.no :blog

Drupalmodul: Automatisk pinging av Twingly


Twingly bloggsøk er en tjeneste som indekserer blogger, og andre nettsider som har en nyhetsstrøm. Tjenesten leser nettsidens nyhetsstrøm og indekserer det som er å finne i den. Hvis du kun har en ingress i nyhetsstrømmen, så blir bare ingressen indeksert. Har du hele bloggposten i nyhetsstrømmen, blir hele posten indeksert.

Det som har gjort Twingly populært er at flere norske aviser benytter tjenesten til å lenke til blogger som diskuterer deres nyhetssaker. Hvis du lenker til en nyhetssak hos f.eks. Dagbladet i en bloggpost, så kan du varsle Twingly. Etter noen minutter kommer en lenke til din blogg under nyhetssaken:

Faksimile som viser lenker under artikkel i Dagbladet

Du kan pinge/“twingle” manuelt her eller du kan gjøre det automatisk ved å legge til http://rpc.twingly.com til tjenestelisten i ditt bloggverktøy. Drupal har ingen slik liste. Drupal har derimot en ping-module innebygget som varsler Ping-O-Matic når nettstedet ditt oppdaters. Ping-O-Matic er en tjeneste som varsler en rekke andre tjenester. Ping-modulen kommer med en “hook” som lar deg legge til flere tjenester ved å implementere denne i en modul, det har jeg gjort.

Nå kan du Twingle automatisk hvis du har Drupal 6. Last ned vedlagt fil, pakk den ut og last mappen opp til katalogen /sites/all/modules. Du aktiverer modulen på modullisten i administrasjonspanelet ditt. Twingly-modulen er avhengig av den inkluderte Ping-modulen som følger en standard Drupal installasjon. Pingen utføres når “cron” kjøres. “Cron” er oppgaver som webtjeneren kjører med jevne mellomrom. Det finnes også en drupal-modul som kjører cron for deg: Poormans Cron.

Håper modulen kan være til glede for noen.