Hopp til hovedinnhold

HansPetter.no :blog

vBulletin møter Facebook


Jelsoft, firmaet bak forumprogramvaren som jeg bruker har nå kastet seg på trenden med sosiale netverk, noe som igjen betyr at FP og lavkarbo får en dose “facebook”. Neste versjon av vBulletin kommer med mange slike funksjoner, en kort presentasjon følger:

Jeg er ikke sånn overbegeistrert for inntoget av sosiale funksjoner i forumprogramvaren, jeg er kanskje litt gammel til slikt. Men det mest positive jeg ser med det er at det at disse tingene kommer litt på siden av forumet, så vil denne typen aktivitet – som jo allerede foregår i selve forumet – bli flyttet ut til profil og grupper. Noe jeg tror vil føre til et mer rendyrket forum, strømlinjeformet for diskusjon og utveksling av erfaringer.

I tillegg til disse “sosiale” funksjonene kan vi vente oss et knippe gode forbedringer til selve forumfunksjonaliteten:

Her ser jeg mye nyttig og spennende, som også vil hjelpe til å strømlinje forumet. For eksempel vil trådmerkene kunne tillate at salges og ønskes underforumene til markedsplassen på FP kan fjernes og innleggene ligge samlet direkte på markedsplassen. Noe som vil gjøre det enklere for brukere som skal poste en salgstråd å også se om noen allerede ønsker det en ønsker å selge. På lavkarbo vil det samme være nyttig til å merke tråder utifra diett, noe som på sikt også der kan kutte antall underfora drastisk.

Dette er et utvalg ny funksjonalitet, og forbedringer, der er mange fler. Kanskje jeg skriver mer om det senere, uansett så kommer de snart til et forum nær deg.

Dette var “luke 2”, og det lover godt for fortsettelsen. Jeg har ikke installert noen stavekontroll enda, så jeg beklager skrivefeil.